17 Mayıs 2010 Pazartesi

'HERŞET BİTTİ'DERKEN ... ÜMİTLER YEŞERDİ...


Herşey bitti derken ümitler yeşerdi

Samanyolu'nun yeni belgesel dizisi 'Yeşeren Ümitler', uzun hazırlık çalışmalarının ardından bugün izleyici karşısına çıkıyor.

13 bölüm halinde ekrana gelmesi planlanan programda, dünyanın farklı coğrafyalarına ümit dağıtan hizmet fedaileri anlatılıyor.

Belgesel, onlarca hikâye, hareketli görüntüler, yüzlerce fotoğraf, röportajlar, yer yer canlandırmalar, dünü ve bugünü anlatan çekimler ve geniş bir bilgi-belge birikimiyle hazırlanmış 'Yeşeren Ümitler', ilk olarak Azerbaycan'ın bağımsızlığa adım attığı günlerde yaşanan süreci, görüntüler eşliğinde aktarırken Türk okullarının açılma süreci yine tarihî olaylarla resmediliyor. Daha sonra objektifini Kırgızistan'a çevirecek programda Tanrı Dağları'nda yaşanan destana, sayısız belge ve röportaj tanıklık edilecek. Kırgızistan'ın ardından Bosna-Hersek bölümleriyle ekrana gelecek olan Yeşeren Ümitler'de bu ülkeye giden bir avuç insanın yaşadıkları ilk ağızdan dinlenecek. Bosna-Hersek'in savaş yıllarındaki ve savaş sonrasındaki dönemine şahitlik yapıyacak.

Belgesel dizisinde Türkiye sevdalılarının yaptıkları fedakarlıklar, ülke içinde ve dışında birlikte kazanılan başarılar, ayrıntılı bir şekilde yayınlanıyor. Yapımcılığını Veysel Karani Gümüşdereli'nin yaptığı belgeseli Emine Ulu yönetiyor. Belgesel bu akşam saat 23:20'de ekrana gelecek.

Resim

Samanyoluhaber


www.samanyolufanlari.com

http://friendfeed.com/samanyolufanlari



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder