6 Aralık 2009 Pazar

SAMANYOLU ANKARA'YA DİNAMİZM GELDİ..










Işığıyla, rengiyle Ankara'daki stüdyolarını yenileyen Samanyolu'na farklı bir dinamizm geldi. İstanbul'a ayak uydurmak için vargücüyle çalıştıklarını söyleyen Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, "Ankara'yı durağan habercilikten kurtaracağız." diyor.

Televizyon haberciliğinde 'Ankara' dendiğinde durağan, ağır siyasî haberler gelir akla. İstanbul ile kıyaslanmayacak kadar da resmidir. Her ne kadar politikanın kalbi burada atsa da kanallar büyük stüdyolar yerine, birkaç sandalye ve bir masa iliştirilmiş bürolarda çıkarlar izleyici karşısına. Ankara'ya sağlam basmak isteyenler, oralara yatırım yapanlar da yok değil. Başta stüdyosu olmak üzere, renklerini ve görselliğini değiştiren Samanyolu'ndaki yenilikler Ankara'nın gri havasını renklendiriyor. "İzleyici kanala gelen dinamizmin farkında." diyen Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, İstanbul'dan Ankara'ya transfer olan isimlerden biri. Siyasetin merkezi olan Ankara'da haberciliğe hareket getirmek için çıkmış yola. Ekibinin özverisini, neler yapmak istediğini anlatsa da laf dönüp dolaşıp, İstanbul ile Ankara arasındaki farka geliyor: "Ankara haberlerini o durağanlıktan kurtarıp, hareket katmak istiyoruz. Kısacası Ankara'yı İstanbul'a ayak uydurur bir duruma getirmeye çalışıyoruz. Bunu da yapacak düzeyde kaliteli ve donanımlı bir ekiple çalışıyoruz."

Stüdyoları ana haber sunacak şekilde yenilenmiş kanalın. Zaten hafta sonu haberleri Ankara'dan ekrana geliyor. Büyük montaj stüdyoları var burada. İstanbul ile arasında hiçbir fark yok. İzlendiğinde belki fark edilmeyebilir ama Abdulkadiroğlu bir noktanın altını özellikle çiziyor: "Diğer kanalların bir odası bir masası var. Bizimki ise tam bir ana haber stüdyosu. Zaten bu ulusal kanallar içinde bir ilk... Ayrıca biz ana haberde Samanyolu'nu, son dakika habarlerinde ise Samanyolu Haber TV'yi kullanıyoruz." Ankara'daki yayınlar, radyoların da desteğiyle geniş bir ağa ulaşmış durumda. Hatta 'son dakika haberciliği' konusunda da oldukça iddialılar: "Son dakika haberciliğinde birinci değiliz belki ama, ikinciyiz."

Samanyoluhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder