17 Kasım 2009 Salı

İSTANBUL,MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR...

Samanyolu Haber TV'de İstanbul Misafirhanesi adıyla yeni bir program başlıyor.

Programa, Endonezya, Nijerya, Somali, Tanzanya gibi dünyanın dört bir tarafındaki Türk okullarında okuyan ve eğitimlerine İstanbul'da devam eden öğrenciler konuk olacak. 'Misafirperverliği çok eskilere dayanan bir şehri, en iyi misafirleri anlatır' diyerek İstanbul yollarına düşen yapımcı Hilal Akçay ve sunucu Ahmet Bozkuş, ülkeleri farklı ama dilleri aynı olan çocuklarla keyifli bir İstanbul sohbeti gerçekleştirecek.

İstanbul misafirleri, sosyal aktivitelerinden alışkanlıklarına, uğrak mekânlarından dinledikleri müziklere, okudukları kitaplardan ilgilendikleri spora kadar çeşitli pencerelerden Türkiye ve İstanbul izlenimlerini anlatacaklar. 'İstanbul Misafirhanesi'nde şehrin renkli yüzleriyle sohbet edilirken onların Türk okullarında aldıkları eğitim, başarıları, hayalleri, ilgi alanları ile gündelik hayatlarının farklı kareleri de ekrana gelecek.

Cumartesi günleri saat 15.20'de yayınlanacak programın ilk konuğu, Endonezya'daki Türk okulundan mezun olduktan sonra eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği'nde devam eden Açe Supriatna. 2. sınıfta okuyan Açe, İstanbul'u kendi penceresinden anlatacak.

SAMANYOLU HABER TV 15.20

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder