28 Nisan 2010 Çarşamba

KADER ÇİZGİSİ 8.BÖLÜM FRAGMAN !

Küçük bir köyde yaşayan Hatice, zengin olunca tüm dertlerinin biteceğine inanmaktadır. Fuat, zengin fakat mütevazı bir çocuktur. Hatice ile yolları birleşince, zenginliğinden dolayı Fuat’ı kaçırmak istemeyen Hatice her şeye razı olup onunla evlenmek ister. Fakat hiçbir şey umduğu gibi gitmez. En yakın arkadaşı tarafından ihanete uğradığını düşünen Hatice, keşke dediği anda bütün sorunlarını yok edebilecek bir fırsat yakalar. Hatice iddialıdır, bu sefer her şey istediği gibi olacaktır.

Fragman



Selam ve dua ile...

DÖRDÜNCÜ OSMAN'DAN ÜZÜCÜ HABER.!!KK

IV. Osman'dan Üzücü Haber

Dün gece yapımcılığını Melih Sezgin’in üstlendiği iki dizi Kırık Kalpler ve IV. Osman dizisi set ekibi ve oyuncuları kıran kırana maç oynadı.

Yapımcı Melih Sezgin, dizilerinin devamlılığını sağlamak için maç öncesi dizi oyuncularını 'sakın kendinizi yormayın hiçbir şey olmasın' diyerek uyardı.

Futboldan çok basketbol havasında geçen aksiyonsuz maçta bir anda olanlar oldu ve IV. Osman dizisinin Osman Amir’i Reha Özcan kolunu kırdı. Acil hastaneye kaldırılan Reha Özcan’ın kolu alçıya alınırken, tam üç yerde kırık olduğu, 40 gün alçıda kalması gerektiği öğrenildi. Ve daha kötüsü eğer 40 günde bir iyileşme kaydedilemezse ameliyat gerektiği belirtildi.

Resim

Özcan’ı bu hafta bol hareketli ve aksiyonlu bölümler bekliyordu. Çekimlerin nasıl yapılacağı ise şimdiden merak konusu...

Samanyoluhaber

12 Nisan 2010 Pazartesi

BEDİÜZZAMAN FİLMİ İÇİN KOLLARI SIVADI...

Bediüzzaman filmi için kolları sıvadı...
Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan 'Hür Adam'ın çekimlerine mayısta başlanacak. Biyografik bir çalışma olan filmin senaryosunda Üstad'ın daha çok sürgünler, savaşlar ve kamplarda geçen 40-70 yaş dönemi perdeye taşınacak.
Minyeli Abdullah ve Sürgün gibi filmlerin yönetmeni Mehmet Tanrısever şimdi de 'Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan "Hür Adam" için kolları sıvadı. Biyografik bir çalışma olan filmde, Üstad'ın; eski Said, yeni Said ve üçüncü Said olarak bilinen üç dönemi yer alıyor. 'Hür Adam' daha çok Üstad'ın sürgünler, savaşlar ve kamplarda geçen 40-70 yaş dönemi ağarlıkta. Çalışmalara dört ay önce başlayan teknik ekip başta mekanlar olmak üzere, animasyon sahneleri, deneme çekimleri ve oyuncular üzerinde çalışıyor. Story Board denilen anahtar sahnelerin seri halindeki tasarımı hazır. Mayıs sonunda çekimlerine başlanacak filmin sekiz haftada bitirilmesi planlanıyor.
Filmin gişedeki başarısını dert etmeyen Tanrısever'e senaryo yazımında Mehmet Uyar ve Ahmet Çetin gibi isimler destek veriyor. Filmle ilgili en çok merak edilen Bediüzzaman'ı kimin oynayacağı. Kimsenin tanımadığı bir yüz olmasına özellikle dikkat eden yönetmen, anlaşma yapmadığı için isim vermiyor. Ancak anlaşmak üzere olduğu oyuncuyu çoktan Kıraç'taki fabrika yerleşkesinde kampa almış bile. Oyuncuyu hem ruhen hem de bedenen çekimlere hazırlıyor. Bir de şart koşuyor : "Filmden sonraki hayatına özen göstereceksin." 200'e yakın diyaloglu oyuncunun görev alacağı filmde binlerce figüran da rol alacak. Seyirciye bir de sürprizi var Tanrısever'in: "Mısırlı oyuncu Ömer Şerif ile de mahkeme ve cezaevi sahneleri için görüşmeler sürüyor." Müzik konusunda henüz tam olarak karar verilmese de mistik Tibet tarzı ezgiler üzerinde çalışılıyor.
'Üstad'ın dik duruşundan etkilendim'
Bediüzzaman'ın hayatını anlatan filmi çekmeye 1991 yılında karar vermiş ama bir türlü olmamış. Geçen sürede eline birkaç senaryo daha gelince ekibini toplamış ve filmi çekme kararı almış. Birçok kişinin fikrini aldık, dediği 'Hür Adam' için Üstad'ın doğduğu ve yaşadığı yerleri gezmiş. Talebeleriyle görüşmüş. Üç ay içinde Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını anlatan 14 kitap okumuş. Okudukları sayesinde Üstad'ı yeniden tanıma fırsatı bulmuş. 'Üstad'ın en çok hangi yönü sizi etkiledi?' sorusuna "İdealist yönü ve dik duruşu" şeklinde cevap veriyor. Film ille de çekilecek diye bir düşüncesi de bulunmuyor. Tanrısever, "Önümüze bir duvar çıkarsa çekmeyiz olur biter." diyor.

Resim

Resim

Resim

10 Nisan 2010 Cumartesi

YENİ BELGESELİMİZ : YEŞEREN ÜMİTLER !

Herşey bitti derken ümitler yeşerdi

Samanyolu'nun yeni belgesel dizisi 'Yeşeren Ümitler', uzun hazırlık çalışmalarının ardından bugün izleyici karşısına çıkıyor.

13 bölüm halinde ekrana gelmesi planlanan programda, dünyanın farklı coğrafyalarına ümit dağıtan hizmet fedaileri anlatılıyor.

Belgesel, onlarca hikâye, hareketli görüntüler, yüzlerce fotoğraf, röportajlar, yer yer canlandırmalar, dünü ve bugünü anlatan çekimler ve geniş bir bilgi-belge birikimiyle hazırlanmış 'Yeşeren Ümitler', ilk olarak Azerbaycan'ın bağımsızlığa adım attığı günlerde yaşanan süreci, görüntüler eşliğinde aktarırken Türk okullarının açılma süreci yine tarihî olaylarla resmediliyor. Daha sonra objektifini Kırgızistan'a çevirecek programda Tanrı Dağları'nda yaşanan destana, sayısız belge ve röportaj tanıklık edilecek. Kırgızistan'ın ardından Bosna-Hersek bölümleriyle ekrana gelecek olan Yeşeren Ümitler'de bu ülkeye giden bir avuç insanın yaşadıkları ilk ağızdan dinlenecek. Bosna-Hersek'in savaş yıllarındaki ve savaş sonrasındaki dönemine şahitlik yapıyacak.

Belgesel dizisinde Türkiye sevdalılarının yaptıkları fedakarlıklar, ülke içinde ve dışında birlikte kazanılan başarılar, ayrıntılı bir şekilde yayınlanıyor. Yapımcılığını Veysel Karani Gümüşdereli'nin yaptığı belgeseli Emine Ulu yönetiyor. Belgesel bu akşam saat 23:20'de ekrana gelecek.

Resim


KAÇIRANLAR VE TEKRAR İZLEMEK İSTEYENLER ;

http://www.kure.tv/User/VideoWatch.aspx?ID=49864

8.TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ÖN ELEMELER VİDEO

8.TÜRKÇE OLİMPİYATLARI ön elemeler videolar sizlerle;


Abubakar Farooqui Gülpembe Pakistan




Abubakar Farooqui Güllere vurgunum Pakistan




8.Turkçe Olimpiyatı şarkılar Romanya elemeleri




8.Turkçe Olimpiyatı Almanya elemeler




8.Turkçe Olimpiyatı Annem şarkı şiir ABD




Caddelerde rüzgar Anlıyorsun değil mi Haydi Anadolu ABD


8.TÜRKÇE OLİMPİYATLARI

8.Türkçe Olimpiyatları ön elemeler tüm heyecanıyla devam ediyor.!

Resim


Kovboy diyarında 'Kolbastı' rüzgârı


Dünyanın en büyük organizasyonlarından Türkçe Olimpiyatı heyecanına ABD'nin Teksas eyaleti de ortak oldu.


Raindrop Türkevi tarafından bu yıl 4.sü düzenlenen olimpiyatların finaline Karadeniz oyunlarından 'Kolbastı' damgasını vurdu. Türkçeye büyük ilgi duyulan eyalette, Amerikalı öğrencilerin çok güzel Türkçe konuşması, Türk folklorunu başarıyla icra etmesi ilgiyle izlendi. Houston'ın önemli merkezlerinden Hobi Gösteri Sanatları'nda yapılan gecenin sunuculuğunu, programın televizyonda da yayınlanması sebebiyle Anadolu'nun yöresel kıyafetlerini giyen FOX TV spikerleri üstlendi.

2 bin 650 kişinin izlediği finallerde, Teksas'taki 14 şehrin yanı sıra Oklahoma, Mississippi, Kansas, Louisiana ve Arkansas eyaletlerinde Türkçe dersi veren okullardan öğrenciler yarıştı. Öğrenciler, okudukları şarkı, şiir ve oynadıkları oyunlarla hünerlerini sergilerken seyirciler de ellerindeki Türk, ABD ve Teksas bayraklarıyla yarışmacılara destek verdi.

Yarışmada, Jacqueline Mata'nın 'Bir Yangının Külünü', Amanda Castillo'nun Candan Erçetin'den 'Annem' ve Ashley Bardin'in 'Haydi Anadolu' parçalarını söylemesi, Joanna Mendoza'nın 'Elif'in Kağnısı', Dante Villanueva'nın 'Sakarya' şiirini okuması ilgi çekti.

4. Teksas Türkçe Olimpiyatları'ndaki en çekişmeli kategori halkoyunları oldu. Karadeniz yöresinden Silifke'ye, birçok yöreden oyunlar sergileyen ABD'li öğrenciler, uzun süre ayakta alkışladı. 26 halkoyunu ekibi arasında elenerek finale gelen 6 grup arasında yaşanan mücadeleyi 'Dallas Zeybek' kazandı. Yarışmada, 'yetenek' kategorisinde ise Şemmame ve Kolbastı'ya kendi yorumlarını da katarak sergileyen ekiplerin performansı görülmeye değerdi.

Öğrencileri dereceye giren Harmony Bilim Akademisi Müdür Yardımcısı Gökay Beşli, okullarında 152 öğrencinin seçmeli ders olarak Türkçe öğrendiğini ifade etti. Seçimde, eyaletin Ulusal Güvenlik Eğitim Ajansı'nın Türkçeyi gelecekte kolay iş bulunmasını sağlayacak 5 dil arasında göstermesinin etkisi olduğunu vurguladı.

Bakan Atalay'ın favorisi: 'Ümit'in Solukları'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta Burç Türk Okulu'nu ziyaret etti. Okul girişinde büyük bir coşkuyla karşılanan Atalay, öğrencilerden Türkçe şiir ve şarkılar dinledi. Bu yıl 8.si düzenlenecek Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na hazırlanan Büşra Mint Muhammed isimli kız öğrencinin, 'Ümit'in Solukları' isimli şiirini çok beğenen Bakan Atalay, "Bu şiire tam not veriyorum.'' dedi. Okulu gezen bakan, öğrencilerle Türkçe sohbet etti, bol bol fotoğraf çektirdi.

KADER ÇİZGİSİ PAZAR GÜNLERİ TEKRARIYLA EKRANLARDA !

Bazı şeyleri değiştirme şansınız olsa sonuçlarını göze alır mıydınız?

Kadere isyan etmenin faydasız olduğu ve hayatımızdaki bazı karelerin biz olmadan şekillendiği anlatılıyor.

İzleyiciyi geçmişe götürmeyi hedefleyen dizide, "Bazı şeyleri değiştirme şansımız olsa neyi değiştirirdik ve sonuçları neler olurdu?" sorularına cevap aranıyor. Bir tane ana karakterin olduğu dizi, her hafta yeni bölümleriye Çarşamba 19.50 tekrarlarıyla Pazar 21.20'de başka hikâyelerle seyirci karşısına çıkıyor.


www.samanyolufanlari.com

Resim

Kader Çizgisi 5.Bölüm (7 Nisan 2010 - Çarşamba 19.50)

Kader Çizgisi, başrollerini Yunus Günce ve Seçil Mutlu' nun oynadığı iki yeni hikâyeyle ekrana geliyor.

Cengiz, bir elemanı yüzünden çok kötü bir deneyim yaşar ve onu işe aldığı için kendine çok kızar. Her şeyi değiştirmenin bir yolunu ararken karşısına geçmişin anahtarı çıkar. Bu sırada Alper, bir kazadan kurtardığı adam yüzünden hayallerinden vazgeçer ve adamı kurtarmanın pişmanlığını yaşar. Çetin ve Alper keşke diyerek geçmişe döndüklerinde, başlarına geleceklerden habersizdirler.



Fragman;

KADER ÇİZGİSİ DÖRDÜNCÜ BÖLÜM FRAGMAN

İki farklı "keşke" anı...
Geçmişe açılan bir kapı...
Kader Çizgisi'ni değiştirmeye yeter mi?


Kader Çizgisi 4.Bölüm (31 Mart 2010 Çarşamba - 19.50)

Kader Çizgisi bu hafta yeni bölümüyle ekrana geliyor.
İki hikayeden oluşan dizide Gülten, süpermarkette sırasını başka birine verir ve büyük ödülüde kaptırmış olur.
Ödüle çok ihtiyacı olan Gülten bunun pişmanlığını yaşar. Bu sırada Eyüp'ün oğlu, Gülten'in nişanlısının iş yerinde
başını büyük bir derde sokuyordur. Gülten ve Eyüp keşke dedikleri anda, geçmişe dönerler. Fakat asıl olaylar bundan sonra başlayacaktır.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Fragmanı Anında İzle;





Yüksek Kalite Fragman Geldiğinde Burada Olacaktır. Bizi İzlemeye Devam Edin... ;)
Fragmanı Anında İzle;

3.Bölüm Özeti

Kader Çizgisi bu hafta, iki yeni hikaye ile ekrana geliyor. Kardeşi terör örgütüne giren Bedir, askerde kardeşiyle karşılıklı çatışmaya giriyor. Kardeşinin örgüte girmesinden kendini sorumlu tutan Bedir, büyük bir pişmanlık yaşıyor. Bu sırada yanlış kişiyle evlendiğini düşünen Çetin, eski nişanlısına dönmenin yollarını arıyor. Çetin ve Bedir "keşke" deyip geçmişe döndüklerinde, nelerle karşılaşıyorlar?





EKRANA YAPIŞIK ÇOCUK İSTEMİYORUZ !

Ekrana yapışık çocuk istemiyoruz

Türkiye'nin en çok seyredilen iki kanalı TRT Çocuk ve Yumurcak TV. Diğer kanallar izleyiciyi ekran başından kaldırmamak için uğraşırken onlar çocukların devamlı TV karşısında olmalarını istemiyor. Hatta kumandayı bırakıp gitsin diye araya çürük saatler, programlar koyuyorlar. TRT Çocuk Genel Müdürü Can Soysal ve Yumurcak TV Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal, çocukların çok fazla ekran karşısında olmamaları gerektiğini söylüyor.
Sadece çocuklar için yayın yapan TV kanalları açılmadan önce anne babaların, çocukların TV izlemesi konusunda denge kurması daha kolaydı sanki. Çizgi filmler bir süre sonra bitiyor, çocuklar da mecburen TV başından kalkıyordu. Çocukların, sabahtan akşama kadar açtığı her an izleyeceği bir şey bulduğu kanallar ise, kumandayı anne babaların elinden tamamen alıp onlara teslim etti. Bu durum, çocukları gün boyu oyalayacak bir şey arayan ailelere kurtuluş yolu gibi görünebilir ama çocuk kanalı bile olsa çok fazla TV izlemenin zararlarının farkında olan ailelerin karşısına çözülmesi gereken bir sorun olarak çıkıyor. Bu noktada, tamamen dış ülkelerden getirilen yapımların yayınlandığı kanallara alternatif olarak yerli yapımların ağırlık kazandığı TV'ler ailelerin nezdinde daha çok önem kazanıyor. Ancak, çocuk psikologlarının, yerli ve pedagojik olarak denetlenen yapımların yer aldığı bu kanalların bile çocukların yaş dönemlerine göre kontrollü ve sınırlı izletilmesini tavsiye ettiğini unutmamak gerekiyor.
Türkiye'nin en çok izlenen iki çocuk televizyonunun yöneticilerinin, çocukların çok fazla televizyon izlemesine karşı olduklarını açıklaması önemli bir gelişme. Meğer TRT Çocuk ve Yumurcak TV, çocukları ekran başından kaldırmak için birtakım yöntemler uyguluyormuş. Örneğin, TRT Çocuk Genel Müdürü Can Soysal, çocukların uzun süre ekran başında oturmamaları için yayın arasına çürük saatler koyduklarını söylüyor. Yumurcak TV Genel Yayın Yönetmeni Meryem Akbal da, çocukların TV izlemeyi bırakıp bir faaliyete yönelmesi için interaktif yapımlar sunduklarını belirtiyor. Fatih Üniversitesi'nde Gelişim Kulübü'nün düzenlediği Çocuk Gelişimi Eğitim Günleri'ne katılan iki yönetici, bölümün öğrencilerine, çocuk yayıncılığında gösterdikleri hassasiyetleri ve çocuklara zarar vermeden yayın yapmanın zorluklarını anlattılar.

İstesek çocukları TV başından kaldırmayız


Can Soysal, özellikle akşamları TV'yi kapatma konusunda ailelere kolaylık sağlamak ve çocukları TV başından kaldırıp uykuya daha kolay yönlendirmek için yayınlarını saat 21.00'de bitirdiklerini söyledi. Yayınlarını 22.30'da bitiren Yumurcak'ta ise, saat 21.00'den itibaren program aralarında 'Yumurcaklar için uyku saati' uyaranı gönderiliyor. Bu saatten itibaren küçüklerin izleyebileceği yapımlar yerine +13 yaşa hitap edenler yayınlanıyor. Uyku saati uyaranının daha çok ailelere yönelik olduğunu ifade eden Meryem Akbal, yayın devam etse de bu uyaranla küçük çocuğun ekranın kapanması için ikna edilebileceğini belirtti.
Televizyoncular, gün içinde de çocukların sürekli TV izlememeleri için özellikle 'ölü saat' yöntemini uyguluyor. Çok sevilen yapımların arasına bütün çocukların ortak beğenisini kazanmayan, daha durağan bir formatı olan yapımlar yerleştiriliyor. Böylece çocuk kumandayı bırakıp başka bir faaliyete yönelebiliyor. Tematik kanal olduğu için 'çocuk TV'yi istediği kadar seyretsin' denemeyeceğini ifade eden Can Soysal, "Anne babaların da bu konuda eğitimli olması lazım. Biz, TV'ye yapışık çocuklar istemiyoruz. O yüzden yayın saatleri içinde çürük noktalar bırakıyoruz. Çocuğu 5-6 saat TV başına çakabiliriz, ama yapmıyoruz. Bunun çok hileleri var, bunları kullananlar var. Yapımlarımızda çocukları sokağa çıkmaya teşvik eden söylemler var. Özellikle yazın yayınımızı iyice gevşetiyoruz ki çocuklar çıkıp dışarıda oynasın." diyor.
Çocukları ekrandan uzaklaştırıp çeşitli faaliyetlere yönlendirmeye çalıştıklarını belirten Meryem Akbal da şunları söylüyor: "Yumurcak'ta da ölü saatler var. Ancak biz bu vakitleri nasıl geçireceğine dair öneri sunmak üzere interaktif yapımlara yer veriyoruz. 'Şimdi Ne Zamanı?' başlığı altında oyun zamanı, resim yapma zamanı, yürüyüş zamanı, süt içme zamanı gibi o anda yapılacak 150 farklı aktivite öneriyoruz. Kat Kat Katla, Bunu Ben Başardım gibi projeler de çocukları harekete geçirmeyi amaçlıyor. Çocukların yayına hareketle katılmasını sağlıyoruz."
Yaşına göre çocuğun ne izleyeceğini aile seçmeli
TRT Çocuk ve Yumurcak TV'de 0-3 yaş dönemine hitap eden yapımlara yer verilmiyor. TV yöneticileri, 3 yaşından önce çocuklara TV izletilmesine karşı oldukları için prensip kararı olarak bunu uyguladıklarını belirtiyor. Ayrıca yapımların, okulöncesi, 6-9, 9-12 yaş ve üstü şeklinde belli yaş dönemlerine hitap edecek tarzda olmasına dikkat ediliyor. Küçüklere uygun olmayan yapımların öncesinde de yaş sınırı işareti gösteriliyor. Çocukların TV ile ilişkisini belirlemede ailelerin sorumlu olduğunu belirten Çetin Soysal, "Bazen insanlar kendi aile içi sorunlarını görmeyip bizim yayınlarımızı suçluyor. Bu kadar yayın yapmamızı eleştiriyor. Oysa sorun bizden kaynaklanmıyor. Bazen çocuğun yaş grubuna hitap etmeyen bir yapımı izlemesine göz yumuyor veya dikkat etmiyor, sonra 'çocuğum korktu' diye bize şikayet ediyor. Oysa yapımları seçerken görev ailelere düşüyor." diye konuştu.
Çocuk kanallarından en çok şikayet edilen konulardan biri de reklamlar. Aileler, reklamların kaldırılmasını istiyor. Yayıncılar da bu konuda hemfikir aslında ama bunun yeterli olmadığı görülüyor. Bu konuda kurumların üst yöneticilerinin ortak bir tavır alması gerekiyor.

Meryem Akbal: Çocuklar TV'den çok şey öğrenebilir

"Çocuk kanalı yeri gelince ailenin en büyük yardımcısı oluyor. Bilinçli anneler ise çoğu zaman TV'yi kapatıp çocuklarıyla oyun oynayabiliyor. Çocuklar TV'den çok şey öğreniyor ama TV ailenin desteğiyle faydalı olabilir. Çocukların duygusal zekalarını, davranış ve yeteneklerini geliştiren programlarımız var. TV'de eğlence ile birlikte eğitim nasıl olabilir diye düşünüyoruz ve buna göre yeni projeler hazırlıyoruz. TV çocukların görsel zekasını geliştiriyor. Bizim neslimizin çocukları bu kadar güzel resim yapamazdı. Bu yayıncıların işini zorlaştırıyor çünkü çocukların beğenileri yükseliyor. Faydalı yapımlar bile olsa çocukların belli saatlerden fazla TV izlememesi gerekiyor. Bunda iş ailelere düşüyor."
http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=96 ... berSayfa=1