30 Eylül 2009 Çarşamba

EBRU TV'YE 3 EMMY ÖDÜLÜ...


ABD'de yaşayan Türkler tarafından kurulan ve İngilizce yayın yapan 'Ebru TV' bölgesel bazda verilen Emmy ödülüne layık görüldü.

ABD'nin Philadelphia kentindeki Loews otelinde düzenlenen ve Pennsylvania, New Jersey ve Delaware eyaletlerinde, ABC, NBC, PBS, FOX gibi önde gelen Amerikan televizyon kanallarının bir yıl içindeki programlarının yarıştığı 'Orta Atlantik Bölgesi Emmy Ödülleri' töreninde, Ebru TV iki kategoride üç ödül aldı.

Program ana başlığında, 'Tarih ve Kültür Programları' dalında, Nasuhi Yurt ve Gökhan Nalçacı'nın yapımcılığını üstlendiği 'World in America: Taiwan' (Amerika'daki Dünya: Tayvan) adlı program ödüllendirilirken, 'Bilim ve Sağlık Programları' kategorisinde de Nasuhi Yurt ve Doktor Muzaffer M. Tabanlı'nın yapımcısı olduğu 'Matter and Beyond: Artificial Intelligence' (Madde ve Ötesi: Yapay Zekâ) adlı program ödüle layık bulundu.

Ebru TV'ye üçüncü ödül ise 'Grafik Sanatları/Animasyon' ana başlığında, 'Program Jeneriği' dalında verildi. 'Open Forum' (Açık Forum) adlı yapımın genç tasarımcısı Ayhan Cebe, Ebru TV'den ödüle layık görülen üçüncü isim oldu.

ABD'nin New Jersey eyaletinden yayın yapan Ebru TV, yayınlarında ağırlıklı olarak sosyal içerikli ve Türk kültürünü tanıtıcı programlara yer veriyor. Kanal, yaklaşık iki yıldır, uydu üzerinden ve kablodan Amerikan halkına, kendi dillerinde sesleniyor. Çalışanlarının önemli bir bölümü Türk yayıncılardan oluşan televizyon, ABD'nin yanı sıra Kanada'dan da izlenebiliyor.

ANKARA AA
ZAMAN

23 Eylül 2009 Çarşamba

YENİ SEZON "KOLLAMA" TANITIM ÇIKTI.!!

















Eski bölümlerden daha farklı bulacağınız "Kollama" aksiyon dolu heyecanlı yeni bölümleriyle geliyor.Ferruh felan da neymiş diyeceksiniz.Diziye yeni karakterler katılacak.(Ali Başar)
Öyle bu bölüm çok kısa sürdü gibi şikayetlerde galiba olmayacak: Sinema filmi tadında bölümler bizleri bekliyor.
Yeni bölümleriyle ekrana gelecek olan polisiye dizimiz "Kollama" çok yakında Samanyolu'nda..
Diğer dizilerimizin ve KADER ÇİZGİSİ'nin Tanıtım videosunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI


Türkçe Olimpiyatları yeniden

Dünyanın pek çok ülkesinden öğrencilerin katıldığı 'Türkçe Olimpiyatları', izleyemeyenler için bir kez daha ekrana geliyor. Programda öğrenciler şarkılar ve şiirlerle Türkçe sevgilerini gösteriyorlar.

MEHTAP TV 21.00

ZAMAN

Mesut YAR'dan "Kollama" ve "Aile Mahkemesi" açılımı..!!



Samanyolu Tv'nin yapımı olan "Kollama"
hakkında 03.09.2009 tarihinde "Meyve Açılımı" adlı başlıkla yazı yazan Mesut YAR,bugünler de ise yine Samanyolu Tv yapımı olan "Aile Mahkemesi" hakkında yazı yazdı.
"Aile Mahkemes"i programı ve Hakimi ile ilgili;
Boşanmak istemiyorum'un devamı olduğunu ve bu tip programların ancak Samanyolu TV'de tuttuğunu Kanal D'nin yaptığı ceza mahkemesinin tutmadığını yazıyor.

"Kollama" hakkında ise şöyle yazmıştı;
"Kollama STV ekranlarında uzun süredir devam eden bir dizi.Kim kimi kolluyor karıştırdım.Ama tarafların birbiriyle diyalogları çok yaratıcı..Mesela hapishanedeki hasmına gözdağı vermek için ayva ikram ediyor adam.Ayvayı alan beriki "Yemesini bilene buda nimet"diye dişliyor ayvayı.Ayvacı bozuluyor işe."Bilseydim armut getirirdim"diye ekliyor ardından.Meyve düşkünü kibarca reddediyor;"Onu senin gibiler sever"...
Düşünüyorum da,ülkemizde hazır açılımlar popülerken,tehdit mevzularında da yeni bir açılım olabilir bu; meyve açılımı..
Artık düşmanınıza ayva mı yedirirsiniz,armut mu ona siz karar verin.
Belki muzu siz yiyip,kabugunu ayak altında tutarsınız.Üstüne basar,ayağı kayar ve kafasını kırar hasmınız..
Hem karnınız doyar,hem hırsınız körelir ne dersiniz ?"

Samanyolufanlari.com

SAMANYOLU'NDA YENİ SEZONDA AİLE MAHKEMESİ BİZLERİ KARŞILIYOR..


Samanyolu'nda 'Aile Mahkemesi' adlı yeni bir program başladı. Hafta içi 11.20'de ekrana gelen programda her gün bir dava ele alınıyor. Taraflar hakim karşısına çıkarak olayları anlatıyor.

Geçmiş olayların anlatımı canlandırma görüntüleriyle desteklenirken, görgü tanıkları şahitlik yapmak üzere hazır bulunuyor. Taraflar olayları anlattıktan sonra hakim kararını veriyor. Program hakimi, Boşanmak İstemiyorum'dan tanıdığımız, emekli avukat Lütfü Ural. Kira anlaşmazlığından boşanmaya her türlü dava, programın konusu olacak. Yapımcı Necip Beklim, programın amacını 'izleyiciyi hukuki konularda bilgilendirmek, problemlere çözüm yolu göstermek' olarak anlatıyor.

TELEVİZYON SERVİSİ ZAMAN

19 Eylül 2009 Cumartesi

KADER ÇİZGİSİ ÇOK YAKINDA BİZLERLE..!!













"Kader Çizgisi" Geliyorr..!!

Sosyal mesajlar veren ve faydacı bir ekrana sahip olan Samanyolu TV’ de yine sizi alıp bambaşka alemlere götürecek, canınızı sıkan tüm yersiz evhamlara bir dur diyecek dizi geliyor.

Yapımcı Mustafa Kartal bu proje Türkiye’de bir ilk diyerek projenin içeriğinden şöyle bahsediyor;

“Her insan kaderini yaşamak zorundadır. Ama insanoğlu yaşamını sürdürürken hep keşke dediği anlar olur hayatında. Bir hata yaptığını düşünür ya da gerçekten hatalar yaparak hayatında bazı şeylerin kötü gitmesine neden olur. Bu bile onun kaderinde vardır aslında. Fakat insanların bunu anlaması için, bazen keşke dediği anlara geri dönmesi gerekiyor. Yaptıkları hataları ya da başımıza gelenleri keşke diyerek düzeltmek istedikleri anda ve düzelttiklerinde ise bu sefer başka sorunlarla karşılaşırlar. Ama belirlenen kadere yine farklı yollardan giderler. Yani bu dizi kısaca şunu der, size belirlenen kader ve yaptığınız hatalar aslında sizin için en hayırlısıdır. İşte bunu ele alan sabit bir karakterin insanları alıp geçmişe keşke dedikleri ana götürdüğü sıra dışı bir dizi.”


Oyuncusuyla, hikaye örgüsüyle, farklı stiliyle yine kendinden bahsettirecek bir proje yakında çekimlere başlayacak..

12 Eylül 2009 Cumartesi

KADER ÇİZGİSİ YAPIM EKİBİNİ DOĞRULUK EKSENİ YAPIM EKİBİ OLUŞTURUYOR..!!


Kader Çizgisi dizisinin yapım ve yönetmenliğini, geçen sezonda Ankara'nın Beypazarı ilçesinde çekilen, Stv'nin "Doğruluk Ekseni" isimli dizisinin teknik ekibi oluşturuyor.
Kader Çizgisi Yönetmen:Sırlar Dünyası,Yeşeren Düşler ve Doğruluk Ekseni'nin Yönetmenliği yapmış olan Taner Tunç Kader Çizgisi'ylede Başarılara imza atmak için yönetmen koltugunda..
Kader Çizgisi yönetmen yardımcısı:Tek Türkiye'nin ilk sezonunda ve Doğruluk Ekseni'nde yardımcı yönetmenlik yapan Nuh Şen Kader Çizgisi'nde de bizlere en iyi görüntüyü sunmaya yardım edecek..
Kader Çizgisi Yapım sorumlusu:Doğruluk Ekseni'nin yapım sorumluluğunu yapan Mehmet Akyol Kader Çizgisi'nde de bizlere en iyiyi sunmak için elinden geleni yapacak..
Kader Çizgisi Yapımcı:Son dönemde Kollama,Doğruluk Ekseni,Yeşeren Düşler gibi yüksek reytingli dizilerin yapımcılığını yapan Mustafa Kartal bizleri Kader meselesi üzerine düşündürtecek..

DÖRDÜNCÜ OSMAN'IN OYUNCU KADROSU YAVAŞ YAVAŞ TAMAMLNIYOR..DARISI KADER ÇİZGİSİ'NİN BAŞINA..!!

Dördüncü Osman'ın oyuncu kadrosu yavaş yavaş tamamlanıyor.!! Darısı Kader Çizgisi'nın Başına..
Osmanlı düşkünü,orta yaşlı bir kurt..Osman karakterinı Reha ÖZCAN,
Osman'ın ekip arkadaşı ve Teknoloji düşkünü,genç arkadaşı Yıldırım'ı Cavit Çetın GÜNER,Yıldırım'ın Gazeteci nişanlısını Begum ŞAHIN,Osman'ın kızı Hilal'i Hazal KADAK,dizinın Doktoru ve Osman'ın vefat eden eşinden sonra ilgi duyacagı Doktor Neriman'ı Filiz TAÇBAŞ canlandırıyor.
KADER ÇİZGİSİ,KIRIK KALPLER ve diğer Samanyolu yenı yapımların cast çalışmaları ise sürüyor.
Castlar Tamamlandıktan sonra KADER ÇİZGİSİ oyuncu kadrosu ve Kırık kalpler kadrosu duyurulacaktır.




SAMANYOLU KENDİ YILDIZLARINI YETİŞTİRİYOR..




Fatih Üniversitesi ve Samanyolu Televizyonu'nun birlikte başlattığı, Medya ve Sanat Atölyesi'nde eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi. Oyunculuk, senaristlik, radyo ve televizyon sunuculuğu alanlarında eğitimlerin verildiği proje, öğrencilere istihdam sağlayacak.Amaçlarının nitelikli eğitim vermek ve sektöre insan kazandırmak olduğunu belirten Samanyolu Radyolar Grubu Koordinatörü M. Yusuf Kulaksız, başarılı olan öğrencilere Samanyolu yayın grubunda staj müjdesi verdi. Kulaksız, beklediklerinin üstünde bir ilgi olduğunu ve atölyenin devam edeceğini söyledi. İlki İstanbul'da gerçekleştirilen programın ikincisi Ankara'da, üçüncüsü ise tekrar İstanbul'da düzenlenecek. Anadolu'ya da açılacaklarını vurgulayan Kulaksız, Anadolu insanının sanata ve oyunculuğa olan önyargısının, kurumlarına olan güvenle kırılacağını belirtti. İSTANBUL ZAMAN (Zaman Tıkla.!İnternetin ilk Türk Gazetesi.)

11 Eylül 2009 Cuma

KADER ÇİZGİSİ


Samanyolu Tv Yenı Sezon Yapımlarına bir yenisini daha ekliyor.."Vicdanın Sesi..!!"

Samanyolu, "Vicdanın Sesi" ile Faili Meçhullerin Peşine Düşecek yeni program..
Vicdanın Sesi program sunucusu : Zeynep Kasımlıoğlu
'İki Alyans' ve 'Boşanmak İstemiyorum' gibi sosyal konuları ekrana taşıyan Samanyolu'nda faili meçhul cinayetler ve kayıpların konu edildiği 'Vicdanın Sesi' adlı yeni bir program daha ekrana gelmeye hazırlanıyor.Programda önce problem sonra da sorumlular tespit edilecek; "Biz toplum olarak nerede yanlış yapıyoruz?" sorusuna cevaplar aranacak. Yapımcılığını Necip Beklim'in üstlendiği programı Zeynep Kasımlıoğlu sunuyor. Haber koordinatörlüğünü Serdar Tay'ın yapacağı 'Vicdanın Sesi'nde ayrıca bir hukuk danışmanı, konusunda uzman kişiler ve emekli bir emniyet mensubu da hazır bulunacak. TELEVİZYON SERVİSİ - ZAMAN

NOT:Dördüncü Osman İlk fragman burda.!Tıkla.!!